Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Herfstvakantie

10-10-2020 In de herfstvakantie van 10 oktober t/m 18 oktober zijn jong en oud van harte welkom in museum De Sûkerei te Damwâld.

Kinderen (en begeleiders) kunnen speuren over het museumterrein met een fotopuzzeltocht. Bij een goede oplossing krijg je een lekkere attentie. Of kleur de herfstkleurplaat mooi in, in herfstkleuren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een rondleiding te maken. Deze is inclusief bij de entree.
In de oude cichoreidrogerij wordt het verhaal verteld van de cichorei verwerking. Vroeger was het een surrogaat voor koffie. Tegenwoordig wordt cichorei ondermeer verwerkt als inuline (glucosevervanger) in allerlei suikervrije producten en heeft het een medicinale werking.
Op het museumterrein kunnen de drie wâldhúskes worden bekeken. Hier vertelt een rondleider het verhaal over de bewoners en van het vissen/jacht, handel/ambacht en vee/akkerbouw.
Poldermolen De Mearmin, oorspronkelijk van de Geastmer Mar bij Dokkum, is de nieuwe aanwinst. Deze kan het museumterrein bemalen.

Na de rondleiding is het mogelijk om de bijzondere cichoreikoffie met een speciaal Sûkereike (cichoreikoekje) te proeven.
Ervaar de sfeer van toen en ga even terug in grootmoeders tijd.

Van harte welkom op afspraak via tel. 0511 420936 of reserveer@desukerei.nl
Natuurlijk gelden de RIVM richtlijnen.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur. Er zijn 2 tijdslots: van 13.30-15.00 en van 15.00-16.30 uur.
Deelname aan de fotopuzzelspeurtocht en kleurplaat zijn gratis, verder de gewone entree.
Kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar 2,50 en volwassenen 5,50.
Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld.
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren