Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Zomer activiteiten

04-07-2020 In de zomervakantie is er elke dag voor jong en oud van alles te doen en te beleven in museum De Sûkerei te Damwâld.
Kinderen (en ouders) kunnen speuren over het museumterrein met de gratis zomer fotopuzzel speurtocht. De letters vormen een woord, en heb je de oplossing goed dan krijg je bij de balie iets... Tevens is het voor de kinderen mogelijk kleurplaten te kleuren.
De entree is inclusief een persoonlijke rondleiding, die krijgt u er gratis bij !
In de oude cichoreidrogerij wordt het verhaal verteld van de cichorei verwerking. Vroeger was het een surrogaat voor koffie. Tegenwoordig wordt cichorei ondermeer verwerkt als inuline (glucosevervanger) in allerlei suikervrije producten.
Op het museumterrein kunnen de drie wâldhúskes worden bekeken. Hier vertelt een rondleider het verhaal over de bewoners en van het vissen/jacht, handel/ambacht en vee/akkerbouw.
Poldermolen De Mearmin, oorspronkelijk van de Geastmer Mar bij Dokkum, is de nieuwe aanwinst. Deze kan het museumterrein bemalen.
Na de rondleiding is het mogelijk om de bijzondere cichoreikoffie met een speciaal Sûkereike (cichoreikoekje) te proeven.
Ervaar de sfeer van toen en ga even terug in grootmoeders tijd.

Van harte welkom van dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur!
Openluchtmuseum De Sûkerei, Trekwei 8a te Damwâld.
Reserveren: reserveer@desukerei.nl of bel naar 0511 420936
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren