Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Dollersdei

26-10-2019 Op zaterdag 26 oktober stond openluchtmuseum De Sûkerei in het teken van de jaarlijkse "Dollersdei", de feestelijke afsluiting van het museumseizoen. Het was een drukke en gezellige dag.

Er werden demonstraties getoond van de cichoreiwortel oogst: het dollen, wassen, hakken en branden. Jong en oud konden hier zelf ook aan deel nemen.

Daarnaast waren er tal van andere activiteiten. De Kaartenfabryk had unieke kaarten en suprises te koop. En er waren diverse natuurproducten, zoals honing van een imker, potjes sjem van Lyts Botniahiem, pompoenen en kalebassen, enz. Bij het branden van de cichorei kon de cichorei-koffie worden geproefd.

Natuurlijk waren de cichoreidrogerij, de drie wâldhúskes en de nieuwe poldermolen te bezichtigen met uitleg van de sfeervol geklede vrijwilligers. Bij de molen lag een prachtig schippersbootje.

Het was tevens de laatste dag van de herfstvakantie met gratis activiteiten voor kinderen, zoals een fotopuzzel speurtocht over het museumterrein met na afloop een attentie. Een kleurplaatwedstrijd met leuke prijsjes, en oudhollandse spelletjes, zoals steltlopen, hinkelen, sjoelen, enz. Ook de ouders mochten natuurlijk meedoen. De bokkekar verzorgde gratis kinderritjes over het terrein.

Al met al een zeer geslaagde Dollersdei. Alle bezoekers die zijn geweest, de standhouders en de vrijwilligers die hebben meegeholpen: hartelijk dank!

Na een korte winterstop gaat het museum weer open tijdens de pake & beppe dagen in februari 2020.
 
     
     
 


 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren