Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Nieuws  
     
     
  Wandeltocht 25 km Brommels

24-08-2019 Op zaterdag 24 augustus was er voor de 1e keer het Brommelsfestijn in De Dokkumer Wâlden. Museum De Sûkerei deed mee met een wandeltocht van 25 km langs Brommels-plekken in onze gemeente.
Behalve starten bij De Sûkerei in Damwâld konden de mensen dat voor de 25 km ook doen bij de Schierstins in Feanwâlden (en daar kon men ook nog starten voor de 10 km). Inclusief 1 consumptie (koffie/thee) en een stukje reepkoek.
Vanaf de Sûkerei liep men naar het zuiden en terug in een 'rondje'.
Onderweg kon men bijschenken bij de melktap van veehouder De Vries aan de Koailoane 10 en er waren weilanden in de buurt, ondermeer bij Doniawei 106 (Hiemstra) en Trekwei 9 (Broersma), waar brommels (bramen of 'toarnbeien') te plukken waren. Bij onze buren van Plusboerderij Lyts Botniahiem kon men de verwerking van de bramen aanschouwen.
Ook langs de Halepaden waren mooie brommel plekjes te vinden. Daarnaast werd op de route uiteraard genoten van het lommerrijke coulissenlandschap in dit gebied. Tevens was het mogelijk het museum na afloop te bezoeken indien men op tijd terug was (gewone entree). Een andere keer kan natuurlijk ook. Op het museumterras waren koffie/thee en versnaperingen verkrijgbaar. Door het heerlijke weer was het een prachtige wandeldag.

Meer informatie en foto's op Brommelsfestijn.
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren