Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Feestelijke opening museumseizoen De Sûkerei Damwâld

03-04-2019 De deuren van museum De Sûkerei te Damwâld staan weer open voor het nieuwe museumseizoen. Van april t/m oktober bent u van harte welkom.
In de openingsweek werden de prijswinnaars van de fotopuzzel speurtocht (tijdens de pake & beppe dagen) in het zonnetje gezet. Voor Janna Lea, Jorrit, Ilse en Famke was het lot goed gezind. We wensen hun veel speelplezier!
Dit seizoen kunt u weer een bezoek met een (gratis) rondleiding maken over het museumterrein. Het startpunt is in de fabriek, een oude cichoreidrogerij. Cichorei werd vroeger gebruikt als surrogaat voor koffie. De drie wâldhúskes die u tijdens de rondleiding kunt bezichtigen hebben elk een specifiek thema, t.w. vissen/jagen, handel/ambacht en vee/akkerbouw. Nieuw is de poldermolen, die het museumterrein kan bemalen. Door de persoonlijke uitleg van de rondleiders, beginnen de oude tijden weer even te herleven.
Het museum is dit nieuwe seizoen wekelijks van dinsdag t/m zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur van april t/m 26 oktober.
Ervaar de sfeer en tijd van toen, u bent van harte welkom!
 
     
     
 
3 april 2019: De prijswinnaars van de Pake & Beppe dagen. Het nieuwe museumseizoen is weer feestelijk geopend.
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren