Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Nieuws  
     
     
  Open dag: 10 jaar De Sûkerei
"Iepen mienskip dei by De Sûkerei"

07-07-2018 Op zaterdag 7 juli organiseert openluchtmuseum De Sûkerei te Damwâld haar 10 jarig bestaan met een "iepen mienskip dei", een open dag. Bezoekers en toeristen aan LF2018 kunnen dan gratis kennismaken met de lokale cultuurhistorie bij het museum. Er staan diverse feestelijke activiteiten op het programma.

Boogschieters geven demonstraties, er is een sokkenbreimachine, kinderen worden vervoerd over het terrein met de bokkekar, demonstraties oude ambachten, sminken voor de kinderen, muziek met oude (meezing)liedjes, een expositie over 10 jaar openluchtmuseum enz. Natuurlijk zijn de vrijwilligers sfeervol gekleed in de tijd van toen op het museumterrein bij de cichoreidroegerij, de drie wāldhśskes, en de nieuwe poldermolen.

Naast de cultuurhistorie van De Sūkerei doen de naastgelegen camping/pension Botniahiem en plusboerderij Lyts Botniahiem ook mee met deze "iepen mienskip dei" met een programma wat ook vrij toegankelijk is, en wel op het gebied van sport, recreatie en natuur. Zo is er ondermeer een springkussen voor de kinderen en kan men met een boswachter natuurexcursies maken door de omgeving.

Deze "iepen minskip dei" is niet alleen voor toeristen van LF2018, maar het is ook de bedoeling om de bewoners van Damwāld en omgeving kennis te laten maken met de soms onbekende, maar zeer bijzondere cultuurhistorie van de eigen omgeving. Om het dorp "een boost" te geven: een gevoel van trots op de eigen historie te creëren en zich te profileren als een zelfbewuste gemeenschap voor nu en later. Dit alles in het kader van Culturele Hoofdstad LF2018.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd op zaterdag 7 juli bij openluchtmuseum De Sūkerei, Trekwei 8a te Damwāld van 10.00 tot 17.00 uur. Vrije toegang. Wolkom!
 
     
     
 
 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren