Home
Activiteiten
Educatie
Museum
Bezoek
 
     
 
     
  Activiteiten  
     
     
  Dollersdei

28-10-2017 Op zaterdag 28 oktober staat openluchtmuseum De Sūkerei weer in het teken van de jaarlijkse "Dollersdei". Hierbij demonstraties van de cichoreiwortel oogst: het dollen, wassen, hakken en branden. Bezoekers kunnen hier zelf aan deel nemen. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten.
Zo legt een inweckster het proces van het inwecken van fruit, groenten enz. uit. Een wijnmaker hoe van druiven wijn wordt gemaakt. Er zijn pompoenen en kalebassen te koop: het is dan bijna Halloween! En er ligt een prachtig schippersbootje bij de poldermolen.
Natuurlijk zijn de cichoreidrogerij, de drie wāldhśskes en de nieuwe poldermolen op deze dag te bezichtigen met uitleg van de mooi verklede vrijwilligers.
Op deze feestelijke dag zijn met een voordelige combikorting het eigen 'Sūkereike' (cichorei koekje) en de cichorei-koffie uit te proberen. Aan natuurproducten met cichorei wordt een heilzame werking toegeschreven.
De dag wordt omlijst met accordeonmuziek en er is tevens heerlijke snert verkrijgbaar.
Open van 13.00 tot 17.00 uur op deze bijzondere dag. Entree: kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 12 jaar 2,50 en volwassenen 5,-. Iedereen is van harte welkom. Openluchtmuseum De Sūkerei, Trekwei 8a te Damwâld.
 
     
     
 


 
     
 
       
   
       
       
  © De Sukerei / ItKin Design    
vrijwilligers informatie vrijwilligers informatie links sponsoren